luni, 25 ianuarie 2010

Cui îi pasă?

Când ai început să-ţi dai seama că, de fapt, nimănui nu-i pasă, înseamnă că tocmai ce ai crescut...

Ai crescut... Eşti gata să întâmpini, cu pieptul deschis, toate mizeriile care te înfuriau deunăzi. Toate nedreptăţile. Toate lipsurile. Toate momentele în care aşteptai, cu sufletul la gură, un răspuns pe măsura aşteptărilor tale.

Nimic din toate astea nu ţi se mai pare de neacceptat. Te obişnuieşti, încet-încet, că de fapt nu ai să mori până nu ţi-a sunat ceasul. Practic, nimic nu e grav. Nici o tragedie nu e prea mare până nu vine alta şi mai mare. Nu mai ştiu unde am citit asta. Dar e bună!

Şi, la final, ai să vezi ca nici când mori nu e aşa de grav. Două-trei lăcrimioare la colţ de ochi, câteva zile nasoale pentru rămaşii în viaţă, nişte cheltuieli neaşteptate (aţi băgat de seamă că familiile mortului nu-s niciodată pregătite pentru asta deşi mortul fie e bolnav în fază finală, fie are 150 de ani de vreo 50 încoace?)... şi gata. Life goes on!

Până la faza asta în care simţi că ai crescut şi în care ai priceput că finalul e acelaşi, indiferent că te amărăşti sau că eşti un porc nesimţit, uite câteva motive de enervare rapidă şi scurtare a vieţii prin tocare de nervi:
- partenerul tău fie vorbeşte mult, fie deloc; oricum, nu comunicaţi; oricum, nu vă potriviţi; oricum, nu prea vă mai iubiţi; oricum, eşti fericit când celălalt crapă de supărare şi invers;
- oamenii nu-ţi spun în faţă ce-i doare când vine vorba de tine;
- nu eşti în echipa care trebuie în orice aspect din viaţă;
- ai impresia că eşti luat de tâmpit;
- aştepţi să ţi se oglindească gesturile tale în gesturile celuilalt şi... aştepţi...

Veşnic nemulţumiţii mor de inimă rea, iar ei ştiu asta. Veşnic mulţumiţii mor şi ei, în împrejurări necunoscute, pentru că lor, oricum, nu le pasă.

Soluţia de compromis ar fi să facem un efort şi să ne pese, întâi de toate, de noi. De ceea ce suntem noi în faţa celor de la care avem aşteptări, a celor care zăbovesc pe lângă noi. Şi, de exemplu, să întrebăm mai des „de ce mă iubeşti?” în loc de „de ce nu mă iubeşti?”

6 comentarii:

  1. Iti dai seama ca fara sfarsit erai pe gustul meu.....dar cu faza aia cu "de ce ma iubesti".....m-ai dat gata!!! PENTRU CA MERIT!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Limbajul a fost creat pentru cei ce nu iubesc; in cazul celui care iubeste este tacerea. Vor comunica fara sa-si spuna nimic. Daca adopti iubirea nu vei mai afirma nici o data ca celalalt este de vina, gandeste mai bine ca undeva, ceva este gresit in tine si incearca sa renunti la acel ceva. Nu-ti va fi deloc usor, egoul se va opune cu vehementa, iti va rani mandria. Nu mai reusesti sa il domini pe celalalt, nu il vei mai putea poseda. Renunta la egoul tau si atunci nu tre sa mai pui intrebari. Iubirea permite acest lucru foarte usor, dar "pisi" tre sa fie natural.
    ----------------------------------------------
    Chiar daca ai trait cu el multi ani, poti fi decat o simpla cunostinta. Este posibil ca sa nu il fi intalnit nici o data. Nu confunda iubirea cu o simpla cunostinta.
    Poti face dragoste cu alcineva, puteti stabili o relatie sexuala, dar pana si sexul este periferic, nu este decat o intalnire intre doua trupuri. Sexul ramane si el la nivel de cunostinte, de cunoastere fizica a celuilalt, dar nimic mai mult.
    Tu nu vei permine altcuiva sa intre in centrul tau decat daca nu iti este teama, daca nu esti infricosata.
    Ai avut de aface cu o iubire orientata spre teama, cealalta catre iubire.
    Tu pui ziduri groase nu permiti celuilalt sa intre in esenta ta, iar el nu se teme de viitor, nici de rezultate sau de consecinte, traieste aici si acum.
    Rezultatele nu ar trebui sa te preocupe atat de mult, nu te mai gandi la ce va iesi din asta. Limiteaza totul la momentul prezent si actioneaza cu totalitatea fiintei tale. Nu mai calcula, nu mai planifica, nu iti mai lua masuri de precautie. Iti vei risipi astfel intreaga viata. (teama te ucide)
    ---------------------------------------------
    Ps: Ruxy ...: O relatie te expune in toata goliciunea ta, in toata nuditatea, in toata uratenia pe care o aveti. Nu depasi anumite granite pe care nu ti le poti permite, caci nu se stie ce se poate intampla... "pentru ca merit" .... nu va exista!!! Cui o sa ii mai pese???

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca acest "Anonim" este barbat....mi-as dori sa-i starng mana....daca nu...e clar...inca o femeie care s-a prins cum stau lucrurile... :(

    RăspundețiȘtergere
  4. ....femeia trebuie iubita, nu inteleasa. Acesta a fost primul meu pas catre intelegere.
    "rux" Mi-ai strans mana cu ceva timp in urma....))) dar nu din pozitia in care ti-ai dori acum. :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga prieten Anonim....ma bucur ca mai exista barbati care nu se mai chinuie sa inteleaga femeia....si decid pur si simplu sa o iubeasca....asa e...daca pur si simplu nu ati uita acest lucru...in mod cert multe femei ar fi fericite....mai fericite...si asta nu pentru ca traiesc pentru voi...ci pur si simplu....asta isi doresc. Ce pacat ca multi inteleg asta prea tarziu.....La multi ani, draga Anonim! Sa ti se implineasca toate....

    RăspundețiȘtergere
  6. "Omul care a comis o eroare si nu o îndreapta comite o altă eroare şi mai mare"

    RăspundețiȘtergere